MMM - 2012. - 3. évf. 3. szám

Szerkesztői köszöntő

Nem panaszkodhatunk, már biztos, hogy megérkezett hozzánk a tavasz, amelynek szeszélyessége bővelkedik a szívet-lelket melengető napsütésben és a földeket frissítő esőzésekben is.

teljes cikk

MMM - 2012. - 3. évf. 3. szám

A magánnyomozók titkai

Előfordult, hogy egy magánnyomozó a saját megbízóját buktatta le, sőt olyan is, hogy az ügy érdekében valamelyikük kikezdett a megfigyelt személlyel. Bár munkájuk olykor kalandokban bővelkedik, a hús-vér magánnyomozók alig hasonlítanak a mozivásznakon „hősködő” kollégáikra.

teljes cikk

MMM - 2012. - 3. évf. 3. szám

Világszerte ismertek cipői

Anna Zaboeva Oroszország szibériai részéről jött Magyarországra, és itt hozta létre a Pleasemachine nevű cipőmárkáját, amit azóta már világszerte jól ismernek a divatszakértők. Sőt, számos országban az ő cipőiben járnak-kelnek az utcán az emberek.

teljes cikk

MMM - 2012. - 3. évf. 3. szám

Kertkapukkal védjük értékeinket

Kényelmi és biztonsági, illetve dekorációs funkciókat egyszerre látnak el a modern kertkapuk és garázsajtók. Igény szerint akár az antik, kovácsoltvas kapukat is fel lehet szerelni elektromos karokkal, de a modern kapukat már eleve a kor elvárásainak megfelelően gyártják.

teljes cikk

MMM - 2012. - 3. évf. 3. szám

Hogyan készítsünk otthon húszezrest?

A bankjegytervező szakma Magyarországon hivatalosan kihalt, az euró bevezetésének jövőbeni kötelezettsége miatt a Magyar Nemzeti Bankban 2004-ben megszűnt a bankjegytervező osztály. Magazinunk az utolsó bankjegytervezőnél, Vagyóczky Károly grafikusművésznél járt, hogy ellesse a szakma fortélyait.

teljes cikk

MMM - 2012. - 3. évf. 3. szám

Pehelyszőr és manufaktúra

Időjárás ellen, divatból vagy a társadalmi pozíció kifejezésére is használják a kalapot. A legértékesebb darabokat kézzel készítik, jellemzően nyúlszőrből gyártott nemezből. A kalapot az különbözteti meg egyértelműen a többi fejfedőtől, hogy kúp- vagy félgömbszerű részén kívül karimája is van.

teljes cikk

MMM - 2012. - 3. évf. 3. szám

Eszközök és ruhadarabok a templomban

Ötvösök, szabók és üvegművesek készítik a katolikus egyház által használt liturgikus eszközöket. Mind-mind hétköznapi szakma, mint ahogy a szent edények és öltözékek is hétköznapi használati tárgyakból alakultak ki. Némely templomi tárgy szinte filléres tétel, míg mások – művészeti jellegű egyéni darabok – vagyonokat érnek.

teljes cikk

MMM - 2012. - 3. évf. 3. szám

Állófilmek álmodói

Képregényrajzolóból lett már elismert művész, de olyan is akadt közöttük, aki eltűnt a reklámgrafikusok világának mókuskerekében. Az MMM Magazin ezúttal a képregénykészítés kulisszái mögé kukkant be szakemberek segítségével.

teljes cikk

MMM - 2012. - 3. évf. 3. szám

A hollóházi porcelán titka

1777-ben üveghutát telepítettek ide, később a gyár az ország villamosításában vett részt. Amiről ma híres, vagyis porcelán használati eszközei és dísztárgyai, az egy fiatal üzletág. Az MMM Magazin Hollóházán járt.

teljes cikk

Aktuális - 2012. - 3. évf. 3. szám

Egy házban az ellenséggel

Az utóbbi években a sajtóban, a médiában, a közbeszédben egyre gyakrabban találkozunk a családon belüli erőszak fogalmával, aminek hallatán az első, amire asszociálunk az, hogy a férj veri a feleségét.

teljes cikk

Barangoló - 2012. - 3. évf. 3. szám

Legszegényebb, legszebb, legnagyobb

Kinek jutna eszébe egy szállodában megnyalni a falat? A kérdés egyáltalán nem annyira idétlen, mint amilyennek első olvasásra tűnik. Dél-Amerika egyik festői szépségű országában fekszik a Föld legnagyobb sósivataga, ahol még a hotelt is a helyben bányászott sókőből építették fel. Bolívia, a legek hazája azonban nem csak erről híres.

teljes cikk

Barangoló - 2012. - 3. évf. 3. szám

Hímzés és érsek

Kalocsa neve hallatán sokaknak a paprika és a jellegzetes népművészeti motívumok jutnak eszébe először. Az érseki székhely sok más nevezetességnek is otthont ad. Ilyen az érseki palotán kívül a női börtön, a Tomori Pál Főiskola és a Csajda Fürdő.

teljes cikk

Városi legenda - 2012. - 3. évf. 3. szám

Bolhából legenda

A Petőfi Csarnok, vagyis a PeCsa bolhapiaca tavaly ünnepelte negyedszázados fennállását. Bár „máig harcoló német katonát” nem árulnak, és soha nem is árultak ott, sok különleges tárgy öregbítette az intézmény hírnevét. A mára már legendássá vált Petőfi Csarnokbeli (pontosabban annak szabadtéri színpada körül található) bolhapiac keletkezéstörténete egyáltalán nem legendás.

teljes cikk

Az ember - 2012. - 3. évf. 3. szám

A pszichológusok közt rocker, a rockerek közt agyas ember

Ha úgy tetszik, az alábbiakban egy rockzenésszel beszélgetünk Freudról és a hermeneutika kiemelkedő alakjáról, Gadamerről, ha meg úgy, akkor egy pszichológussal John Lennonról és a skandináv garázsrock jeles képviselőjéről, Nicke Anderssonról.

teljes cikk

Egészség - 2012. - 3. évf. 3. szám

A leggyakoribb bőrproblémák és kezelésük

Sokan mondják, hogy a bőrgyógyászat nem egy különálló orvosi szakág, mert a bőrön jelentkező tünetek valójában belgyógyászati betegségek kivetülései. Ez azonban csak a bőrelváltozások kisebbik részére igaz. Számos fertőző – vírusos, bakteriális vagy gombás – betegség ugyanis nem belső eredetű.

teljes cikk

Lélektől Lélekig - 2012. - 3. évf. 3. szám

Mert nem is olyan könnyű anyává válni...

„Kezdeti nehézségeinket letudván örömmel tudatom kislányunk megszületett, és hogy jó anya leszek...”

teljes cikk

Sport - 2012. - 3. évf. 3. szám

Bajok vannak... Lesznek?

Több jót írhatunk a legutóbbi lapszám megjelenése óta történtekről. Jelentősen megváltozott a londoni olimpiára utazó magyar csapat létszáma. Jelenleg 137 sportoló rendelkezik kvalifikációval valamint a részvételi jogosultságot biztosító „A” és „B” szinttel!

teljes cikk

Sport - 2012. - 3. évf. 3. szám

Már nem is sport, hanem művészet

Mellényt és csokornyakkendőt viselő játékosok, fehér kesztyűs játékvezetők, síri csendben figyelő közönség, elegáns és precíz mozdulatok, taktika és feszültség – a snooker minden ízében különleges sportág. Sőt ahogy „a biliárd magyar hangja”, Kurucz László mondja, manapság már több is annál.

teljes cikk

Autók - 2012. - 3. évf. 3. szám

Autók a dobozból

Ha ön szenvedélyes szerelő, műszaki ember, esetleg szeretne jutányos áron Ferrarinak, Porschének látszó autóval járni vagy olyan járművel, amire igen csak oda figyelnek az emberek, akkor feltétlenül olvasson tovább!

teljes cikk

Ez + Az - 2012. - 3. évf. 3. szám

Pénzért fuvaroztak már az ókorban is

Eljutni valahova városon belül vagy azon kívül sem volt mindig egyszerű feladat. Pláne, ha valakinek nem volt lova vagy saját járműve. Márpedig ha ez így van, nyilvánvaló, hogy ebben is hamar megtalálták az üzleti lehetőséget azok, akik rendelkeztek kocsival. Noha ez a foglalkozásnév az ókorban még nem létezett, de voltaképpen már akkor megjelentek az első taxisok.

teljes cikk

Színes világ - 2012. - 3. évf. 3. szám

Vadpulyka tart rettegésben egy idős amerikai nőt

Állandó rettegésben él egy idős nő az egyesült államokbeli Michigan államban, ugyanis ahányszor kilép a házából, egy agresszív vadpulyka veszi üldözőbe – adta hírül a Detroit Free Press.

teljes cikk

Színes világ - 2012. - 3. évf. 3. szám

Egy vaddisznó lett az állatkert legjobb mamája

Megszavaztatta internetes honlapján látogatóival az oroszországi Krasznojarszk állatkertje, hogy az ott élő állatok közül melyik kapja a legjobb anyuka címet – jelentette az Interfax hírügynökség.

teljes cikk

Színes világ - 2012. - 3. évf. 3. szám

Pucér biciklisták Limában

Több száz meztelenre vetkőzött biciklista kerekezett le 11 kilométert Peru fővárosában, Limában – adta hírül a helyi média.

teljes cikk

Színes világ - 2012. - 3. évf. 3. szám

Hidegnyomon fogták el a tolvajt

Szánnyomot követve fogtak el egy tolvajt a rendőrök az észak-oroszországi Jakutszkban. A férfi egy garázst fosztott ki, ahonnan egy rádiómagnót és egy zsák halat lopott el, amiket szánokon szállított haza.

teljes cikk

Színes világ - 2012. - 3. évf. 3. szám

Verekedés a chicagói szimfonikusok koncertjén

Két férfi verekedett össze egy páholybeli helyért a chicagói szimfonikusok egyik koncertjén – adta hírül a lenta.ru az AP-re hivatkozva.

teljes cikk

Színes világ - 2012. - 3. évf. 3. szám

Útonálló ravaszdi

Róka támadott rá egy férfire a nagy-britanniai Orpington városában. A ravaszdinak a férfi szatyrában lévő élelmiszerekre fájt a foga.

teljes cikk

Színes világ - 2012. - 3. évf. 3. szám

Börtön a szitkozódó internetezőnek

Letartóztattak a fehérorosz fővárosban egy férfit, mert nyomdafestéket nem tűrő szavakkal fejezte ki elégedetlenségét az internetszolgáltató társaság felé az állandóan szakadozó kapcsolatért.

teljes cikk

 

hirdetés