MMM - 2012. - 3. évf. 2. szám

Szerkesztői köszöntő

Már lassan magunk mögött hagyjuk a hideg, szürke napokat. Egyre inkább érezhetjük napközben a Nap sugarainak melegségét, amely talán mindannyiunknak hoz egy kis jókedvet, örömöt a mindennapjainkba.

teljes cikk

MMM - 2012. - 3. évf. 2. szám

Fekete mágia, vagy csak porhintés?

Sokaknak létszükséglet a kávé, akár naponta többször is, viszont a nagy rohanásban azt csak ritkán engedhetik meg maguknak, hogy e szenvedélyüknek egy ahhoz méltó rituálé keretében hódoljanak. Ezeknek az embereknek kínál alternatívát évtizedek óta az instant kávé, ami forróvíz és egy kis kevergetés segítségével igyekszik a kávézás valódi élményét nyújtani. Az MMM Magazin annak járt utána, hogyan is készül ez az instant kávé.

teljes cikk

MMM - 2012. - 3. évf. 2. szám

Az agyagedény érzelmeket közvetít

Ha ránézünk, vagy megfogunk egy kerámiatárgyat, kellemes vagy éppen kellemtelen érzések foghatnak el bennünket. Egy agyagedény magában hordozza készítője érzéseit, gondolatait, amelyek a tárgy készítése közben törtek rá ? véli Vinczéné Lőrincz Ágnes keramikus, a Kerámiapark vezetője, akivel az MMM Magazin az agyagedény-készítés fortélyairól beszélgetett, s aki azt is elárulta, mire alapozza ezt a meggyőződését.

teljes cikk

MMM - 2012. - 3. évf. 2. szám

Lufiban látja a világot

Bármennyire is hihetetlen elsőre, de Schreiter Nándor léggömbökből alkot művészi kompozíciókat. A fiatalember már gyermekkorában is nagyon szerette és csodálta a színes lufikat. Az élet azonban másfelé vitte, 6 évig kereskedelemben dolgozott, majd létrehozta a PartyKids gyermek-rendezvényszervező irodát, melyen belül többek között bohócokkal, bűvészekkel és lufi tekerőkkel dolgozott és dolgozik ma is.

teljes cikk

MMM - 2012. - 3. évf. 2. szám

Egyedi bútorokkal jobban kihasználható a tér

Egyedi bútort nem csak azért akarhatunk magunknak, hogy olyasmink legyen, ami senki másnak sincs. Az esetek többségében nem a különcség, hanem gyakorlati szempontok vezérelnek bennünket abban, hogy egy-egy bútor elkészítését, egyedi legyártását megrendeljük.

teljes cikk

MMM - 2012. - 3. évf. 2. szám

A paróka ma is divatos

Nem is gondoltuk volna elsőre, hogy ennyire izgalmas lehet ez a szakma, azt pedig főleg nem, hogy ilyen modern, gyönyörű üzletben fogad majd bennünket Sommer Kati, a tulajdonos.

teljes cikk

MMM - 2012. - 3. évf. 2. szám

Könnyen javítható az autókárpit!

Több éves tapasztalattal rendelkezik az autókárpitozás és az üléshuzat készítés terén Tóth Imre kárpitos mester. Minden típusú jármű belső kárpitjainak és üléseinek javítását és újrakárpitozását vállalja. Elsőre talán nem is gondolnánk, hogy nem dől össze a világ, ha véletlenül a cigaretta kiégeti a szövetet, vagy a bőrt a kocsiban.

teljes cikk

MMM - 2012. - 3. évf. 2. szám

Nem ciki, mert e-cigi

Az elektromos cigarettát – rövidített nevén az e-cigit – Kínában fejlesztették ki 2003-ban. Európában 2005-ben dobták először piacra Ruyan néven. A termék népszerűsége az utóbbi időben nálunk, Magyarországon is egyre növekszik – mesélte az MMM Magazinnak adott interjújában Vogyerák Ferenc, a budafoki E-cigi Magyarország szaküzlet eladója.

teljes cikk

MMM - 2012. - 3. évf. 2. szám

A szőröstől a gyöngyházig

A dobkészítés rendkívül szerteágazó, összetett mesterség: a szakemberek fával, műanyaggal és fémekkel is dolgoznak. A végeredmény lenyűgöző a zenerajongó és a szép iparos munkák iránt érdeklődőknek is.

teljes cikk

Aktuális - 2012. - 3. évf. 2. szám

Keresztény vagy pogány ünnep-e a farsang?

Gyermekeink egyik kedvenc ünnepe kétség kívül a farsangi mulatság, melyen ki-ki jelmezbe öltözik, majd a pajtásaival együtt elfogyaszt némi aprósüteményt. Ma már kevesekben tudatosul ilyenkor, hogy voltaképpen egy pogány eredetű, de aztán a kereszténység által átvett népszokást őriznek.

teljes cikk

Barangoló - 2012. - 3. évf. 2. szám

Pécs Magyarország kulturális fővárosa volt

Pécs Magyarország ötödik legnagyobb városa. A baranyai megyeszékhelyet 2010-ben a kultúra fővárosának választották. Ez is azt igazolja, hogy a település nemcsak történelmi jelentőséggel bír, hanem jelenleg is fontos szerepet kap a kulturális életben.

teljes cikk

Barangoló - 2012. - 3. évf. 2. szám

Város a víz felett - Velence

Februárban sok magyar utazik Olaszországba, azon belül is Velencébe. Természetesen a farsangot lezáró vigasság, a híres velencei karnevál miatt.

teljes cikk

Városi legenda - 2012. - 3. évf. 2. szám

Kis földalatti történet

A budapesti „kisföldalattiról” minden túlzás nélkül állítható, hogy a világ egyik legszebb és legkülönlegesebb tömegközlekedési eszköze, egy igazi hungaricum. A több mint 115 éve működő kéregvasút az európai kontinens legrégebbi földalatti tömegközlekedési eszköze, amelynek eredetiségét minden felújításakor igyekeztek a lehetőségekhez mérten megőrizni, illetve korhűen rekonstruálni.

teljes cikk

Egészség - 2012. - 3. évf. 2. szám

Fejfájósok, figyelem!

Szinte minden embernek fájt már a feje életében. Ilyenkor általában rögtön valamilyen fájdalomcsillapító gyógyszert veszünk be, s megadóan várjuk, hogy szűnjön a fájdalom. Ha pedig a fejfájás krónikussá, azaz ismétlődővé válik, tanácsos orvoshoz fordulni, hogy kiderüljön a fájdalom oka, mert a betegség kezelésével végleg megszabadulhatunk a folyton visszatérő gyötrelemtől.

teljes cikk

Egészség - 2012. - 3. évf. 2. szám

Ha tűrhetetlen a fájdalom…

A klasszikus gerincsérv a leggyakoribb olyan betegség, amelynél sok esetben csak a műtét jelent megoldást. Mint Dr. Bors István ortopéd-traumatológus szakorvos, az Országos Gerincgyógyászati Központ orvosa lapunknak elmondta, a gerincsérv két fő panasszal járhat: derékfájással, illetve az alsó végtagba lesugárzó, isiászszerű lábfájással, zsibbadással.

teljes cikk

Az ember - 2012. - 3. évf. 2. szám

Az ezeracrú Somló

Artista, zenész, zeneszerző, jogász, aki ha újrakezdhetné, orvos lenne. Az MMM Magazin Somló Tamással közösen megpróbálta végigvenni a művész kalandokban bővelkedő életének legfőbb állomásait, amelyben többször is a nők hozták a fordulatot.

teljes cikk

Lélektől Lélekig - 2012. - 3. évf. 2. szám

Miről súgnak nekünk a betegségeink?

„A legjobb orvosság az ember számára az ember maga”
Paracelsus

teljes cikk

Sport - 2012. - 3. évf. 2. szám

Télen sem áll meg a világ

Amint megkezdődött a 2012-es esztendő, máris az olimpia felé fordult a sportvilág. Folyamatos számolgatás, esélylatolgatás: vajon hány magyar sportoló szerepelhet majd a londoni olimpián?

teljes cikk

Sport - 2012. - 3. évf. 2. szám

Sportolók-e az artisták?

Akrobaták, bohócok és zsonglőrök szórakoztatják a nagyérdeműt a cirkuszokban. Az artisták egy-egy számon akár éveken keresztül is dolgoznak, mielőtt fellépnek vele, de a mesterség tanulását már gyermekkorban meg kell kezdeni. A cirkuszművészek tudása erősen hasonlít a legkiválóbb sportolók képességeihez, mégsem járnak olimpiára. Ők a fesztiválokon gyűjthetik be a rangos elismeréseket.

teljes cikk

Ez + Az - 2012. - 3. évf. 2. szám

Lépésről-lépésre

A kínaiak szerint az életben két fontos dolog van: egy jó ágy és egy pár cipő. Egy angolszász – újkeletűbb – mondás pedig úgy tartja, egy cipő is megváltoztathatja az ember életét (és aki nem hiszi, kérdezze csak meg Hamupipőkét). A lábbelik története gyakorlatilag egybeforrt az emberiség történetével.

teljes cikk

Színes világ - 2012. - 3. évf. 2. szám

Infarktust okozhat a túlzott kenyérevés

Amerikai tudósok összeállították azon élelmiszerek listáját, amelyek túlzott fogyasztása infarktus, illetve agyvérzés kockázatával jár. A tízes toplista élén a kenyér áll – jelentette a Korreszpondent hírügynökség.

teljes cikk

Színes világ - 2012. - 3. évf. 2. szám

Pizza ízű sör a briteknek

Hamarosan Nagy-Britanniában is kapható lesz az amerikai Seefurth házaspár találmánya, a pizza ízesítésű sör. A házaspár öt éve védette le a különös ízű sört „Mamma Mia!” márkanéven.

teljes cikk

Színes világ - 2012. - 3. évf. 2. szám

Kizárta gazdáit a lakásból egy macska

A rendőrök és tűzoltók siettek segítségül ahhoz a párhoz, akiket a cicájuk véletlenül kizárt lakásuk erkélyére a fagyos hidegben – adta hírül a SpickMich internetes kiadvány.

teljes cikk

Színes világ - 2012. - 3. évf. 2. szám

Majmok takarítanak egy orosz állatkertben

Majmok mossák a padlót, az ablakokat, de még a szemetet is kiviszik az Oroszországban található udmurtföldi állatkertben.

teljes cikk

Színes világ - 2012. - 3. évf. 2. szám

Házasságot köt egy bárány és egy szarvas

Esküvői szertartást rendeznek Kína Kunming városában található állatkertjében egy különleges szerelmespárnak: egy báránynak és egy szarvastehénnek – közölte a The China Daily című lap.

teljes cikk

Színes világ - 2012. - 3. évf. 2. szám

Egyenek kézzel a kisbabák!

Brit kutatók azt javasolják, hogy a szoptatás után az első szilárd ételeket inkább kézzel, mint kanállal egyék a kisbabák – adta hírül a medportal.ru az AFP híradására hivatkozva.

teljes cikk

Színes világ - 2012. - 3. évf. 2. szám

Betiltották Iránban a Simpson-figurákat

A szigorú vallási szabályairól ismert Iránban megtiltották a Simpson család című rajzfilmsorozat szereplőiről mintázott babák árusítását – jelentette az AP a Sarg című helyi lap beszámolójára hivatkozva.

teljes cikk

 

hirdetés