Sport - 2013. - 4. évf. 8. szám

Minden testrészt megmozgat!

A falmászás fiatal sport, az ország szinte minden részében végezhető tevékenység, olyan embereknek ajánlható, akik szeretik feszegetni a határaikat.

teljes cikk

Sport - 2013. - 4. évf. 7. szám

Csapatban verhetetlenek vagyunk!

A gombfociról sajnos nagyon kevesen tudják, hogy magyar „találmány”, hungarikummá nyilvánítása folyamatban van. Olcsón elkezdhető, a valódi futballhoz hasonló izgalmakat nyújtó időtöltés a gombfoci és annak sportváltozata, a szektorlabda.

teljes cikk

Sport - 2013. - 4. évf. 6. szám

Harcosok a terror ellen

Köztünk élő, láthatatlan akcióhősök. Élsportolókat megszégyenítő kemény legények. Mindig győztes vérprofik. Amikor „kommandósokról” beszélünk, filmélményeink alapján ilyen, és ehhez hasonló jelzők jutnak az eszünkbe. A Terrorelhárítási Központ műveleti egységeire is minden bizonnyal igazak ezek az állítások, de ők elsősorban rendőrök, akik a hazájukra felesküdve minket védenek, ha kell, az életük árán is.

teljes cikk

Sport - 2013. - 4. évf. 4. szám

Zsinóron rángatott űrtechnológia

Az elmúlt évtizedekben nemzetközi szinten és hazánkban is lendületesen fejlődött a sárkányeregetés: egyre modernebb anyagokból készülnek és mind strapabíróbbak az eszközök, ügyesebbek az eresztők, tevékenyebbek az őket képviselő szervezetek, és komolyabbak a versenyek. Mindez azonban nem jelenti azt, hogy a sárkányozás ma bármennyivel is szűkebb körnek szólna, mint valaha: bárki elkezdheti, akit lenyűgöz, ha felnézhet a szélben táncoló repülő szerkezetekre.

teljes cikk

Sport - 2013. - 4. évf. 3. szám

Vissza a természetbe!

Ez az a sport, amely egyre nagyobb népszerűségnek örvend hazánkban, a kedveltségéről elmond mindent, hogy évente félezernél több teljesítménytúrát rendeznek Magyarországon!

teljes cikk

Sport - 2013. - 4. évf. 2. szám

Lefelé a lejtőn

Ha hegyi sportokat akar űzni valaki, de el akar szakadni a klasszikus túrázás, hegymászás, síelés, szánkózás, hegyi bringázás „ötösfogattól”, annak itt a megoldás! Már itthon is kipróbálható szinte mindegyik adrenalin növelő száguldós sporteszköz.

teljes cikk

Sport - 2013. - 4. évf. 2. szám

Csúsztatásból jeles!

Az egyik legfiatalabb, japán eredetű, autósport a drift, amely Európát néhány éve hódította meg. Hazánkban is gyorsan népszerűvé vált, tavaly két bajnokságot is rendeztek nálunk, az öreg kontinens egyik legjobb driftere pedig Kerényi Ádám.

teljes cikk

Sport - 2013. - 4. évf. 1. szám

A világ tetején

Az ország helyzete olyan, amilyen, sokaknál megy a panaszkodás, de ami reményt ad, hogy vannak olyan sportágak, amelyekben világelsők vagyunk. A legszebb az egészben, hogy a sportolók amatőrök, szabadságot vesznek ki, ha a világbajnokságra mennek, nincs egy főállású profi sem közöttük, a tv-ben sem mennek az élő közvetítések, az éves költségvetésüket nem milliárdokban mérik. Ez a sport a teke.

teljes cikk

Sport - 2012. - 3. évf. 8. szám

Ágyúgolyó az edzőteremben

Évről-évre változik a fitneszipar, mintha csak a divat határozná meg, hogy éppen az aerobicra vagy a pilatesre esküsznek az emberek. A kettlebell manapság éli a fénykorát, pedig már több száz éves múltra tekint vissza.

teljes cikk

Sport - 2012. - 3. évf. 8. szám

Halásztelekről a sivatagba

A világ első autóversenyét a franciák rendezték (1894), míg a gallok szerveztek először 24 órás autós megmérettetést (Le mans, 1923) és a terepes műfajban is ők voltak az elsők a Párizs–Peking ralival (1907). A németek feltalálták az autót (1886), a franciák pedig az élen jártak a népszerűsítésében.

teljes cikk

Sport - 2012. - 3. évf. 7. szám

Lökik, söprik, csúszik...

Sokáig nem tartozott a népszerű sportok közé, de az utóbbi két évtizedben egyre több rajongója van a curlingnek, ami 1998-ban lett hivatalos olimpiai sportág.Több kísérlet is történt már a sportág magyar elnevezésére – mint csúszókorong vagy jégteke –, ám egyik sem igazán megfelelő, így egyenlőre marad a curling elnevezés.

teljes cikk

Sport - 2012. - 3. évf. 6. szám.

Nyilazásban még mindig jók vagyunk

A dartsot tíztől nyolcvan éves korig bárki elkezdheti, és űzhető kocsmasportként, de versenyszerűen is, ráadásul utóbbi esetben sem kerül sok pénzébe a játékosnak. Nem csoda, hogy népszerűsége egyre nagyobb hazánkban is – az pedig több mint örömteli, hogy ezzel párhuzamosan a szép nemzetközi eredmények is egyre szaporodnak.

teljes cikk

Sport - 2012. - 3. évf. 5. szám.

Túl az EB-n és az olimpián

A nyári hónapok első nagy eseménye a labdarúgó Európa bajnokság volt. A mostani összefoglalóban jórészt ezzel az eseménnyel foglalkozunk. Majd ezt követte a londoni olimpia és paralimpia.

teljes cikk

Sport - 2012. - 3. évf. 5. szám.

Szélbe kapaszkodó sportág

Veszélyes, de az általa nyújtott szabadságérzet mindenért kárpótolja művelőjét. A kitesurf még viszonylag fiatal sportág, mégis egyre többen választják. Mivel komoly felkészülést igényel, rendszerint társaságban űzik. Elengedhetetlen kelléke a szél.

teljes cikk

Sport - 2012. - 3. évf. 4. szám.

Váratlan történetek, eredmények

Miközben várjuk a londoni olimpia megnyitóját, addig itthon is történtek olyan események, amelyek jórészt váratlan eredményt, meglepetést hoztak. Sorba vesszük ezeket, s rögtön tapasztalhatja Ön, Kedves Olvasó, hogy ezek az eredmények tényleg olyanok, amelyeket a közönség nagyobb része nem várt, mert nem is várhatott.

teljes cikk

Sport - 2012. - 3. évf. 4. szám.

Foci hátraszaltó közben

Foci, tollas és röplabda elegye, a hazánkban is ismert sportok közül legközelebbi rokonságban a lábtoll-labdával áll. A sepak takraw félezer éves ázsiai játék, ma is ők űzik a legmagasabb szinten, játékuk bővelkedik akrobatikus elemekben, nem lenne meglepetés, ha hamarosan az olimpián is találkoznánk vele.

teljes cikk

Sport - 2012. - 3. évf. 3. szám

Bajok vannak... Lesznek?

Több jót írhatunk a legutóbbi lapszám megjelenése óta történtekről. Jelentősen megváltozott a londoni olimpiára utazó magyar csapat létszáma. Jelenleg 137 sportoló rendelkezik kvalifikációval valamint a részvételi jogosultságot biztosító „A” és „B” szinttel!

teljes cikk

Sport - 2012. - 3. évf. 3. szám

Már nem is sport, hanem művészet

Mellényt és csokornyakkendőt viselő játékosok, fehér kesztyűs játékvezetők, síri csendben figyelő közönség, elegáns és precíz mozdulatok, taktika és feszültség – a snooker minden ízében különleges sportág. Sőt ahogy „a biliárd magyar hangja”, Kurucz László mondja, manapság már több is annál.

teljes cikk

Sport - 2012. - 3. évf. 2. szám

Télen sem áll meg a világ

Amint megkezdődött a 2012-es esztendő, máris az olimpia felé fordult a sportvilág. Folyamatos számolgatás, esélylatolgatás: vajon hány magyar sportoló szerepelhet majd a londoni olimpián?

teljes cikk

Sport - 2012. - 3. évf. 2. szám

Sportolók-e az artisták?

Akrobaták, bohócok és zsonglőrök szórakoztatják a nagyérdeműt a cirkuszokban. Az artisták egy-egy számon akár éveken keresztül is dolgoznak, mielőtt fellépnek vele, de a mesterség tanulását már gyermekkorban meg kell kezdeni. A cirkuszművészek tudása erősen hasonlít a legkiválóbb sportolók képességeihez, mégsem járnak olimpiára. Ők a fesztiválokon gyűjthetik be a rangos elismeréseket.

teljes cikk

 

hirdetés