Autók - 2013. - 4. évf. 8. szám

Uraknak, uraktól

Ha a Rolls-Royce két alapítójának személyiségét nézzük, akkor nem véletlen a márka színvonala és megjelenése. Jövőre lesz 110 éves a leghíresebb angol autómárka, amit egy angol nemes és egy zseniális mérnök együttműködésének köszönhetünk.

teljes cikk

Autók - 2013. - 4. évf. 7. szám

A hatvanéves mindenes

A Mercedes Unimognak alig van konkurenciája, ennek ellenére minden szerepkörben jól teljesít. Megállja a helyét a sivatagi ralikon, kedvelik a seregben, az útfenntartók, kommunális vállalatok pedig nem is tudnának létezni nélküle.

teljes cikk

Autók - 2013. - 4. évf. 6. szám

Elegancia és sportosság

James Bond kedvenc autómárkája idén lépett a századik életévébe. A hányatott sorsú gyár történetének a legjobb formájában van 2013-ban: széles modell-választékkal rendelkezik, sikeres a versenyzésben, tőkeerős az új résztulajdonosa, így biztos a jövője.

teljes cikk

Autók - 2013. - 4. évf. 4. szám

A tehetség virága

Az angol mérnök zseni mindig különleges autókat készített, munkáinak hatása még ma is érezhető a Formula–1 világában és a Lotus utcai autóin. Chapmannek mindene volt a könnyű építés és a legfejlettebb technika alkalmazása. Közös vonás a halála és a Lotus autógyár mai állapota között a kalandos pénzügyek.

teljes cikk

Autók - 2013. - 4. évf. 3. szám

Carroll Shelby és autói

Pilóta, csirketenyésztő, sikeres autóversenyző, szívproblémák, autóépítő, győzelem Le Mans-ban, Ford, chilis kalandozás, Dodge Viper és vissza a Fordhoz. Ez Carroll Shelby életútja címszavakban.

teljes cikk

Autók - 2013. - 4. évf. 2. szám

Mindenhol helyt áll

Melyik az a sportkocsi, amivel megnyerték a Párizs–Dakart, a Monte Carlo-ralit és szinte minden kultikus pályaversenyen begyűjtötték az aranyérmet? A győztes gép utcai változata a mindennapokban használható, még praktikusnak is mondható és a formája összetéveszthetetlen. Ez a Porsche 911.

teljes cikk

Autók - 2013. - 4. évf. 1. szám

Klasszikusok pop ritmusban

Melyik az az autógyár, amelyben asztalos részleg működik, és ahol szárított kőrisfa gerendák találhatók a raktárban? Melyik az a márka, amelyet a legjobban kedvelnek az angolok? Természetesen a Morgan.

teljes cikk

Autók - 2012. - 3. évf. 8. szám

Egy argentin kalandjai Olaszországban

Horatio Pagani már gyermekkorában arról álmodott, hogy megépíti álmai autóját, majd pár éve olyat vitt végbe, amibe sokaknak beletört a bicskája: az elitnek gyárt méregdrága szuper sportautót.

teljes cikk

Autók - 2012. - 3. évf. 7. szám

A mérce

Van egy Mercedes, amely igazán nagy hírnévnek örvend, és harminc évvel a gyártása befejezése után is kultusz autónak számít. Szerepelt számtalan filmben, hollywoodi sztároktól kezdve az államfőkig sok ismert és gazdag ember ült a hátsó ülésén. Brezsnyev és Castro nagy kedvence volt.

teljes cikk

Autók - 2012. - 3. évf. 6. szám.

Az ismeretlen legenda

Melyik az a sportautó, amelyik fürgébb a Porsche 911 Turbónál, négy személy elfér benne, bő tízmillió forinttal olcsóbb és legalább olyan legendás? A Nissan GT-R.

teljes cikk

Autók - 2012. - 3. évf. 5. szám.

Újraélesztés

Mi a közös az alábbi autókban: Ford Mustang, Mini, Fiat 500, Dodge Charger, Chevrolet Camaro? Ezek azok a legsikeresebb retró autók, amelyek az újraélesztés után is jó eladásokat produkáltak.

teljes cikk

Autók - 2012. - 3. évf. 4. szám.

Az olcsó kisautóból drága kiskocsi lett

Létezik egy több mint félévszázados, szeretetre méltó, úttörő technikai megoldásokkal készült kisautó, ami kedvelt közlekedési eszköze az átlagembernek és számos világsztárnak. A felkorbácsolt érzelmeket mutatja a rajongói tábor. A gyár által szervezett éves találkozóra általában 25 ezer körüli Mini fan vándorol el, van, aki háromezer kilométert is autózik a néhány napos szórakozásért. Mindez egy görög származású mérnöknek köszönhető, aki 1906. november 18-án látta meg a napvilágot, a törökországi Izmirben.

teljes cikk

Autók - 2012. - 3. évf. 3. szám

Autók a dobozból

Ha ön szenvedélyes szerelő, műszaki ember, esetleg szeretne jutányos áron Ferrarinak, Porschének látszó autóval járni vagy olyan járművel, amire igen csak oda figyelnek az emberek, akkor feltétlenül olvasson tovább!

teljes cikk

 

hirdetés